Proeven, ontmoeten en beleven

Visgerechtjes zoals Flamed Shashimi, Hete Kibb en Scampibowl. Een Meet&Greet met onder meer coiffure Teun, Dick van de Pub en de Youptjoep-oma's uit de tv-serie URK! En visvoetbadjes, vissermanmassages en echte viskunst. Het Urker VIS Food Festival op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni laat vis zien, zoals je het nog nooit hebt gezien!

Tuurlijk, de tweede editie van het festival op de Dormakade van Urk staat vooral in het teken van food; met nog meer deelnemers dan vorig jaar, is er een nog uitgebreider palet aan verrassende visgerechtjes te vinden. Maar jong en oud kan zich er ook uitstekend vermaken met een uitgebreid cultureel programma.

Foodtrucks en stands

Vanuit maar liefst eenentwintig foodtrucks en stands kunnen festivalbezoekers smakelijke en verrassende visvariaties proeven. Naast Flamed Shashimi, Hete Kibb en Scampibowl is er ook Kabeljauw Teriyaki te proberen. Of Flamkuchen el Tonno, Vistaquito's, Vissalsa... En natuurlijk ambachtelijke zalm uit de rookton en nieuwe haring. Ook heel lekker én leuk: zoete verleidingen met een touch of fish! Extra leuk dit jaar is de Meet&Greet met Urkers uit de SBS6-serie URK! Op zaterdag 15 juni nemen coiffure Teun, duizendpoot Nelie, Dick van de Pub, de Youptjoep-oma's, visserman Hendrik, trucker Tony Regnerus en de Tweeling plaats op het podium. Tussen 14.00 en 15.00 uur delen zij de leukste anekdotes en ervaringen uit de serie en gaan zij het gesprek aan met het publiek. Natuurlijk is er voor de fans ook ruimte voor een selfie. Viskunst en livemuziek Naast heerlijk eten en het spotten van bekende Urkers, kunnen bezoekers ook een visvoetbad nemen, een vissermanmassage krijgen of een visje laten vereeuwigen in het haar of op de arm. De kinderen decoreren ondertussen de wall of fishfame met hun eigen gemaakte viskunst, laten zich vermommen als een vis of vermaken zich op het zandstrandje. Livemuziek en cocktails voor de ouders maken het feest compleet. Het Urker VIS Food Festival vindt plaats op de Dormakade van Urk en wordt mede mogelijk gemaakt door  partner 'Ondernemers van Oud Urk' en sponsoren. Op vrijdag duurt het festival van 16.00 tot 23.00 uur, op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. Er wordt gewerkt met munten voor de verkoop van food, dranken en activiteiten.

Website en socials

Meer informatie over het festival is te vinden op www.visfoodfestival.nl. Volg @visfoodfestival ook op FacebookInstagram en  Twitter.

Downloads

Download hier  logo en headercampagnebeelden
en
prints

Fotocredits:

Wytske van Urk

 WVU8101  WVU8021  WVU8055  WVU7964  WVU8079